Artikel / Festival / Nyheter / Recensioner

Bråvallafestivalen 2014

FVI rapporterar från Bråvalla. Här finner du Twitterflödet, samtliga recensioner samlade samt övriga rapporter.

Vår guide till Bråvalla. 

Recensioner
Bombay Bicycle Club på Juno
Jake Bugg på Juno
Jagwar Ma på Pacific
The Preatures på Pacific
Hurula på Pacific
The War On Drugs på Pacific
Hurula på Pacific

Rapporter
Torsdag
Vi trodde alla vi skulle dö då det inte gick att köpa mat på festivalområdet. Mobilnätet är lika skevt som könsfördelningen på bokningarna. Brända mandlar är gott. Langos är dyrare på festivalområdet, kaos utbröt när rödlök glömdes på Mr Meat. Varken Bombay Bicycle Club eller Jagwar Ma gillar snus. Banks är fantastiskt bra även fast Jagwar Mas försening gjorde så att vi missade första halvtimmen. Bombay Bicycle Club har några helt galna fans i Sverige som får Håkan Hellströms gråtande stakethängare att framstå som känslosamt stabila. Drenge är fortfarande skitarga. Samma band spelade under större delar av dagen på största scenen och fick våra öron att blöda. Det regn som domedagsprofeterna talat om har ännu inte fallit. Alla såg en låt på Iron Maiden.

Fredag
Kaffe tog tills slut in i presscentret, tangenterna slutade för första gången att smattra och jubel utbröt. De öronblödande akterna fortsätter. Blixten slog ner och likt Peace & Love 2012 hade samtliga blivit träffade eller bott fem meter ifrån. Ola Söderholm är rolig men stand-up funkar inte riktigt på festival. Movits! gästades av Maskinen i full Rebecca & Fiona-mundering. Howlin Pelle står fortfarande för Sveriges bästa mellansnack. Håkan Hellström kan med sin närvaro få folk att gråta. Vi såg tre låtar på The Kooks och det finns lite i oss som kan förstå hur vi som 15-åringar kunde avguda krulltotten och hans kompanjoner som på ett alldeles skamlöst sätt totalmördade Do You Wanna. The Preatures stod för en lysande spelning i tältet dit tonerna från Kooks lyckligtvis inte nådde och frontfiguren Isabella Manfredi nådde samma höjder i framträdande som gudinnan Banks dagen innan. Kings Of Leon kanske inte skulle spela på de största scenerna utan Sex On Fire och Use Somebody, kanske vore det lika bra med tanke på vilken publik det drar. Låtar som Cold Desert, Red Morning Light och Four Kicks istället ackompanjeras av folk pratandes om de två nämnda monstrena. Langosvagnen är inte öppet klockan fem på morgonen, det är inte humant. Vi vet fortfarande inte varför campingområde fem och nio ligger precis bredvid varandra.

Lördag
Vi tog vårt ansvar som grävande reportrar och tog reda på att det sålts Langos för nästan en halv miljon kronor under festivalen, en fin siffra trots den inhumana langospolitiken. Hö motverkade leran fint vid ingången. The War On Drugs inledde extremt starkt men lyckades inte hålla uppe nivån och blev tillslut ett sömnpiller. Om War On Drugs var lugnande var Kanye West det motsatta med sin bombastiska liveshow och ett mellanprat som får Howlin Pelle att framstå som ödmjuk. Tillslut fick två av tre i Swedish House Mafia spela sina egna låtar efter att varenda DJ gjort detsamma på festivalens housescene i tre dagar. Bråvalla tog slut och det går att konstatera att det verkligen fanns något för alla av de rekordmånga festivalbesökarna.

 

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s