Artikel / Konserter / Nyheter / Recensioner

The Preatures på Bråvallafestivalen 2014

10500314_10152481343534268_8110757440879714890_n
Samtidigt som The Kooks inleder med sin märkliga nya singel Down letar vi oss in på tältscenen Pacific där ett band som känns så piggt och livfullt att det spelar desto mindre roll att det endast är elva personer där under den inledande låten. Publiken växer sig sakta men säkert starkare samtidigt som bandet lett av den extremt karismatiske Isabella Manfredi övertygar redan från början och fortsätter att ta mer plats.

Sydneybandet slog ifjol igenom med den extremt HAIM-låtande Is This How You Feel? men kvintetten är mer än något coverband till systrarna från Kalifornien. De delar influenser så som det tydligaste exemplet Fleetwood Mac och lyckas mer än väl kanalisera in det till något modernt och beroendeframkallande. Med ett framträdande och energi som om det vore 50 000 framför scenen låter man sin mer 60-tals rockiga ådra träda fram och ge allt för den mer än nöjda publiken som behandlas på ett närmast förälskat sätt.

Manfredi tar efter inledningen av sig solglasögonen och letar ett flertal gången intensiv ögonkontakt med publiken samtidigt såväl som lekfullhet med de andra medlemmarna. Regnet och det tragiska blixtnedslaget glöms för en stund bort när The Preatures vinner över ny publik. Det finns potential för väldigt större scener hos bandet, så väl som musiken och framträdandet.

Nästa gång vi ser The Preatures kommer det inte vara elva personer nyfiket hängandes på staketet. Det spelar inte ens någon roll denna gång, australiensarna ger allt för varenda en av oss och gör det extremt framgångsrikt.  Debutalbumet är på ingång och förväntingarna än högre efter spelningen på Bråvallafestivalen.

Betyg: 5/7

 

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s