Artikel / Konserter / Recensioner

Hurula på Bråvallafestivalen 2014

hurulabravalla

Klockan 17 på festivalens sista dag hade regnet hållit i sig i vad som kändes som två veckor, och det var inte helt smärtfritt att lämna campingstolarna innanför tältets skyddande väggar. Tur i oturen var då att Hurula just skulle spela på festivalens enda inomhusscen. Något som blev bra både för oss, och dem.

Efter att ha släppt sitt allmänt rosade debutalbum och fullkomligt rivit Debaser Medis på releasefesten skulle Luleåsonen och hans band nu försöka få liv i den till synes sömniga publiken som masat sig till Pacific, Bråvallas minsta musikscen. Inledningsvis lyckas de också. Tältet som fyllts till bredden, kanske en hel del tack vare regnet, fylls snabbt av allsång i de medryckande refrängerna och främsta raderna exploderar under populärare låtar som 22 och Stockholm brinner.

Tyvärr lyckas inte intensiteten hålla i sig under lite mindre uppskattade alster och enformigheten blir istället det som hamnar i fokus. Två av tre gitarrer som ständigt hamrar i ett svindlande tempo på samma ackord i låt efter låt är charmigt på ett sätt, men just idag blir det lite av en brist. Dynamiken som ändå finns där på albumet går inte att hitta och konserten blir som helhet ganska jämntjock. Det blir mer punk än albumet egentligen är, vilket leder till att många fina melodier och harmonier går förlorade i gitarrmattorna.

Som tur är bjuder publiken till på bästa möjliga sätt, vilket gör att Hurula som egentligen passar mycket bättre i en svettig källare lyckas relativt bra för att vara så pass oprövade på festivalscener. De simpla poptexterna år ofta rakt in i publikens hjärtan och bandet gör allt och lite till för att behålla publikens intresse. Det blir mer känslor än musikalisk perfektion, vilket Hurula också på något sätt ska vara, även om de på albumet vittnar om att de kan kombinera de två på ett bättre sätt. På det hela taget var de en av de mest lättsmälta konserterna under festivalen, vilket egentligen passade perfekt att inleda en intensiv kväll med. Det var i alla fall med facit i hand helt klart värt att pausa drickandet av ljummen Smålands i tältet och trotsa regnet.

Betyg: 5/7

 

 

 

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s