Artikel / Lyssna / Nyheter

LYSSNA: Cloak – III/You Say The Saddest Things

I maj skrev vi om det svenska löftet Cloak som då precis hade lagt upp sitt första verk på Soundcloud, det var en melankolisk elektronisk låt med nästintill spökligt kalla synthmattor och tung bas. Inspirationen till den kommande EP som den spännande låten hämtades ifrån sades hittas i stora akter så som The Knife, Graze och Holy Other. Sedan dess har låt nummer två släppts och Mattias från “en trist håla mellan två städer” (enligt egen utsago) har blivit omskriven av internationella bloggar specificerade på den genren han rör sig i. En fågel har också viskat i mitt öra att Cloak och ett annat av landets elektroniska löften, About Girls, utbyter åsikter under respektives arbetsprocessen.

Hur som helst. Cloak släpper nu tredje låten från den EP som framstår som en alltmer lovande och komplett sådan. Det tredje spåret går under namnet You Say The Saddest Things, det är en titel som reflekterar de känslor det drygt fem minuter långa spåret skapar. Cloak rör sig mer åt något techno-osande med det nya spåret men innehåller samma kyla och känsla av desperation som de två tidigare låtarna.

Vi har nu hört tre låtar från debut-EP:n, de kompletterar varandra väl och helhetsresultatet är tillfredställande.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s