Artikel / Festival / Intervju / Konserter / Nyheter / Recensioner

Way Out West 2014

FVI rapporterar från Göteborg och Way Out West. Här finner du samtliga recensioner och rapporter från festivalen, häng också med i vårt Twitterflöde som går att hitta till höger eller via länken nedan. 

Vår Twitter. 
Vår guide till Way Out West. 

Intervju med festivalens marknads- och PR-ansvarige Joel Borg.
Spelschema.

Recensioner
Poliça på Linné
Darkside på Linné
Les Big Byrd på Rondo
Teddybears på Gothenburg Film Studios
Jamie xx i Dungen
MØ på Linné
Jungle på Trädgårn
Circa Waves på Jazzhuset

Rapporter
Torsdag
Poliça är ett alldeles utmärkt sätt att inleda en festival, Labyrint är ett alldeles uselt sätt att ersätta The Horrors. Succéduon Ben & Jerrys slutar aldrig att överraska när man gång på gång letar sig in i munnen där en jublande skara smaklökar kompromisslöst hyllar. Fatboys är det närmsta vi kommer kvicksand efter ett par öl. The National spelar bra trots den orättvisa skäggfördelningen inom bandet. Simon Svenssonmodet har nått Göteborg. Gräslukten lägger sig lika tät som dimman på scen när Darkside hypnotiserar vissa mer än andra. Gothenburg Film Studios är Way Out Wests Berlin. Det är varmare än i en julihet SL-buss när Teddybears spelar. Det tar jättelångtid för Stockholmare att ta sig hem till sina hyrda lägenheter från film studios och de straffas med regn i Göteborgsnatten men Way Out West är rätt underbart ändå.

Fredag
Sharon van Etten spelar för tidigt när en Teddybears-misshandlad kropp lett av ett vätskebristande huvud förnekar den ringande väckarklockan. Jamie xx är en väldigt duktig diskjockey. Det ryktas om att fortfarande hoppar runt boxandes på Göteborgs gator då hennes management försöker låta henne bli av med all energi innan läggdags, och så genomförde danskan årets troligtvis bästa spelning på festivalen. OutKast gillar kvinnokroppar, helst nakna. Efter Hey Ya! lämnas två sjättedelar kvar framför den stora scenen av två sjättedelar som flyr till VIP-området, en sjättedel till Slowdive och en annan till klubbarna. Jungle är perfektionister men låter på grund av det kristallklart och förvandlar en dansande Trädgår’n till en djungel (öppet mål). Vi är fortfarande en skara förlorade män som har för lite skägg för att bli friserade i Metrotältet, en tanke till alla oss.

Lördag
Födelsedagsbarnet Jaako Eino Kalevi, till vardags spårvagnsförare, men idag Way Out Wests syntperfektionist, är världens näst coolaste spårvagnsrelaterade person – endast slagen av entusiasten Carl-Henrik.  Neutral Milk Hotel är en underbar, udda skara människor. Regnet föll tungt och besökarnas timmar av klädselplanerande plastades istället in framför scenerna, enligt rykten gick en besökare hem för att inte förstöra sina mockaskor. Än vet jag inte vad jag tänkte när jag åkte till Göteborg utan regnjacka. Olof Lundh totaldemolerade sin luftgitarr på Jazzhusets dansgolv. Efter två helt fantastiska dagar är det musikmässigt trögare under lördagen men sett överlag är Way Out West 2014 en stor succé och trots att vi trivs i vår vackra huvudstad är Göteborg helt okej en helg som denna.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s