Artikel / Konserter / Nyheter / Recensioner

Poliça på Way Out West 2014

20140807_polica_annika_berglund_0368
Foto: Annika Berglund

För oss blev det Poliça som fick äran att inleda tredagarsfesten. De klarade uppgiften och lite därtill. I ett relativt välfyllt tält framför scenen som är Linné får Channy Leaneaghs reverbdränkta röst oss att komma i perfekt festivalstämning.

Live har duon, som i vanliga fall endast består av Channy och basisten/sångaren Chris Bierden med sig inte en, utan två trummisar med fullstora trumset. Tillsammans skapar de drömsk pop med otroligt medryckande och dansanta beats. De två trummisarna Drew Christopherson och Ben Ivascu är otroligt synkade och utnyttjar perfekt fördelen av att vara två. I intensiva partier jobbar de parallellt och undviker på så sätt att det låter ansträngt utan behåller lättsamheten.

Det är ingen lätt uppgift att spela i ett tält tidigt på en festivals första dag, men Poliça får igång publiken och stora jubel hörs under introt till låtar som Spilling Lines och avslutande Chain My Name. Även den mest ointresserade hipstern får här svårt att inte gunga i takt. Tyvärr kommer det lite för sent och är innan det lite enformigt även om det är vackert. Avslutningen och inledningen var av högsta klass, och Poliça har inte hitsen eller närvaron just denna dag för att behålla intresset på topp genom hela spelningen.

Betyg: 4/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s