Artikel / Konserter / Nyheter / Recensioner

Teddybears på Stay Out West 2014

140808_Teddybears_-_Pao_Duell_Rockfoto_10

Foto: Pao Duell

Vi följer Joakim Åhlund denna Stay Out West-kväll, ett mer än lyckat val. Så fort Les Big Byrds sista reverbeko dött ut på Rondos scen kastar vi oss in i en taxi som tar oss till Gothenburg Film Studios, ett miniatyrberlin långt ifrån avenyns starkt lysande lyktor.

Kön vi möts av när vi kommer fram är den längsta vi sett sen Pete Dohertys boksignering i London, och då är det över två timmar tills Teddybears kliver på. Inget ont om Zebra Katz eller I Am Legion men jag tvivlar på att någon av dem är speciellt mångas huvudattraktion denna kväll. Suget efter att se Teddybears är sinnessjukt stort, till och med Sportbladets Robert Laul har tillfälligt släppt chipsskålen och tagit sig hit.

Redan en halvtimme innan konserten bokstavligt kokar hela lokalen, trots högt i tak rinner svetten på samtliga i publiken samtidigt som ljudvolymen stiger. När väl männen med björnhuvudena äntrar scenen och Ahead of My Time rullar igång utbryter fullständigt kaos. Ett kaos som håller i sig till sista tonen. Ahead of My Time avlöses av Cobrastyle där rapparen Rigo tar över sången och intensiteten ökar ytterligare.

Hitsen avlöser varandra i ett rasande tempo nästan utan stopp. Efter ett par låtar påminns vi om att inte rösta på SD i september, något som publiken förmodligen ändå inte gjort men det populistiska talet ger såklart ändå ett stort positivt gensvar. Senaste singeln Sunshine tillägnas Soraya Post och både Swingfly och Andreas Kleerup (!) gästar mot slutet av spelningen.

Get Mama A House och Hey Boy framkallar otrolig allsång och även om jag svettats åtskilliga liter den senaste timmen och förmodligen är nära att bli uttorkad som ett mänskligt russin vill jag aldrig att det ska ta slut. Efter att snabbt gått av och återintagit scenen rivs Punkrocker av, som en hyllning till en försvunnen subkultur.

Totalt sett en helt perfekt galen klubbkväll och vi får leta länge efter torra fläckar på våra skjortor. Skjortor som inte ens är knäppta hela vägen upp längre, då kan ni tänka er hur varmt och intensivt Teddybears var.

Betyg: 5/7

Setlist:
Ahead of My Time
Cobrastyle
Rocket Scientist
Get Mama A House
Little Stereo
No More Michael Jackson
Sunshine
Different Sound
Hey Boy
Rock n’ Roll Highschool
Punkrocker

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s