Artikel / Konserter / Nyheter / Recensioner

Jungle på Stay Out West 2014

jungle

Jag utmanar dig. Jag utmanar dig till att se Jungle och stå still.

Nästan en halvtimme sena kliver äntligen Jungle på, de två frontmännen längst fram vid varsin synth. Det märktes redan vid soundchecken att det är ett gäng perfektionister det handlar om, varje synthljud och kantslag justeras in i det sista. De båda frontmännen är producenter i grunden och har till och med puffskydd på mickarna, något jag aldrig sett under en livespelning förut. Kanske vill de göra en grej av det, men mer troligt är att det renast möjliga ljudet är målet.

Perfekt låter det också. De växlar upp från de ofta något minimalistiska studioversionerna av låtarna på ett utmärkt sätt och gör de mer livevänliga. Basen får hela golvet att vibrera och gitarrdetaljerna är tydligare och hårdare än på albumet. De varvar skickligt in sina lugnaste alster som Lucky I Got What I Want på väl valda tillfällen, och trots att intensiteten går ner fortsätter publiken röra sig som en enda stor hypnotiserad massa.

Vi får som vanligt höra att vi är den snyggaste publiken de haft och tackar med ständigt ökande dansintensitet. De tre sista låtarna; Time, Busy Earnin’ och Platoon är helt förtrollande och när The Heat sedan mixas in under den förlängda versionen av Platoon känns livet precis så problemfritt som det borde vara. Jungle på Trädgårns stora scen var definitionen av en konsert en inte vill ska ta slut.

Betyg: 6/7

Setlist:
Smoking Pixels
The Heat
Lucky I Got What I Want
Julia
Son of a Gun
Drops
Time
Busy Earnin’
Platoon

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s