Artikel / Konserter / Nyheter / Recensioner

MØ på Way Out West 2014

20140808-Mø-olle_kirchmeier-lowres-25495

Foto: Olle Kirchmeier

Efter att Jamie xx inlett dagen och fått oss att ta på dansskorna igen är det direkt dags för danska stjärnskottet att visa vad hon går för på tältscenen Linné. Debutalbumet No Mythologies to Follow fick nästan full pott av oss när den släpptes i våras och sedan dess har hon turnérat flitigt.

Tältet är välfyllt och när bandmedlemmarna kliver på scen en efter en möts de av allt högre jubel. När till slut Karen Marie Örsted, som hon egentligen heter, kliver på iklädd boxningsshorts och med en enda lång fläta mitt på huvudet sprudlar hon av energi. En energi som direkt smittar av sig på publiken och redan första låten, Maiden får ett enorm gensvar.

Energin tycks sedan aldrig ta slut, Mö flyger fram och tillbaka på scen med ett kroppsspråk som faktiskt liknar en boxares. Hon dansar djupt, bredbent och både slår och sparkar vilt omkring sig. Det tar inte många låtar innan scenen blir för liten och hon tar sig ner i rännan för att sedan luta sig baklänges ut och sväva på publikens händer samtidigt som hon inlevelsefullt sjunger versen på Pilgrim. Två tredjedelar av bandet har även hunnit slita av sig tröjorna i den kokande hettan.

Pilgrim följs av den lugnare Freedom (#1) och hon och bandet behärskar även det lägre tempot på ett utmärk sätt. När det sedan är dags att växla upp igen dröjer det inte länge innan Karen är ute i publiken igen, något hon fortsätter att vara under nästan varje återstående låt. Bandet spelar felfritt och de verkar nästan lite chockade över den uppslutning och allsång från publiken de får tillbaka.

Näst sista låten Say You’ll Be There, en cover på Spice Girls, efterföljs av hennes kanske största hit, Don’t Wanna Dance och frågan är om Linné någonsin haft en publik som klappat så högt. Samtidigt som MØ inte går att ta blicken ifrån är det omöjligt att stå still när de välbalanserade beatsen avlöser varandra. Jag hade höga förväntningar, ändå lyckades MØ överträffa dem med råge.

Betyg: 6/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s