Artikel / Konserter / Nyheter / Recensioner

Circa Waves på Stay Out West 2014

2013CircaWavesPR271113Det timglas som är Way Out West 2014 är inne på de allra sista kornen när delar av dee över 27 000 åskådarna söker in sig till Göteborgsklubbarna för att få ut det sista av den fantastiska festival som lider mot sitt slut. Vi tar oss tillslut till Jazzhuset där indierockarna Circa Waves väntar mellan de hyllade svenska akterna Vulkano och Holograms. Det är skillnad på dessa tre band och den uppmärksamhet de får, de NME-kompatibla britterna spelar en musik som The Strokes och Libertines-dyrkande pojkar gjort senaste decenniet.

Jag undrar hur många spelningar som denna som Jazzhuset varit plats till under sin ikoniska historia. Circa Waves ser ut som man förväntas, låter som förväntat och håller de förväntade korta mellansnacken. Det låter bra när man spelar gitarr som den hord av “gitarrmusikens räddare” gjort, det är extremt svårt att sticka ut i den genre man bestämt sig för att satsa på och just denna kväll känns det mer som en slump att det är just dessa fyra taniga britter som står på scen. Missförstå mig rätt, Circa Waves är skickliga och spelar en musik som jag romantiserat och lyssnar på väldigt mycket, men det brinner aldrig till och sticker aldrig ut.

Efter att ha inlett lovande med nya somriga singeln Young Chasers spelar man igenom de låtar man redan släppt och en hel del nytt från det album Liverpoolbandet, signade till Universal, jobbar på. När konserten börjar lida mot sitt slut får basisten Sam Rourke för sig att det är dags för en crowdsurf, det slutar väldigt snopet och känns ungefär som hela spelningen – det funkar väl i teorin men faller rätt platt i praktiken. Circa Waves är inte mer än en trekvart romantiserande brittisk indierock år 2014, stöpt i en form utan något riktigt eget uttryck.

Betyg: 3/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s