Artikel / FVI Introducerar / Lyssna / Nyheter

#47: Black Honey

Namn: Black Honey
Twitter ~ Soundcloud

Black Honey är bandet som under den numer i princip gångna sommaren toppat ett flertal musikbloggar med sina två demos Sleep Forever samt Teenager. På egna kanaler endast beskrivna som “Sweet Taste Of Darkness” och med hemliga identitet har man hittills endast bjudit in till frågor via ett öppet telefonnummer, förutom musik då. Och om mystik är relativt tröttsamt är den musik Brightonbandet skapar desto mer spännande.

Med debuten Sleep Forever bjöd man på en drömsk skapelse vars styrka fanns i den starka refrängen backade av reverbtunga gitarrer med en psykedelisk touch. Teenager följde relativt snabbt efter det första alstret och är i mångt och mycket en uppgraderad version av den första där de små gnistor bryter ut till en enorm tre och en halv minut lång eld som även gör den mörka atmosfären betydligt ljusare. Den psykedeliska touchen är allt tydligare och refrängen om möjligt ännu starkare samtidigt som ännu ett lager av självsäkerhet återfinns i den distinkta sångrösten. Detta sammantaget gör att potentialen hos Black Honey efter endast två demos känns enormt stor.

Gold Flake Paint är en av de sidor som velat veta mer om bandet fick svaret att influenserna finns i  “tequila, secrets and tattoos”, mystiken verkar man med andra ord värna om och bygga vidare på. Men med refränger som säger mer än tusen intervjuer spelar det just nu mindre roll vilka som står bakom det som är Black Honey.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera tre nya band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.


Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s