Albumnyheter / Artikel / Lyssna / Nyheter / Titta

Royal Blood går mot albumetta med debuten

Royal Blood är ett av årets absolut största genombrott. Det började på allvar redan ifjol då Arctic Monkeys Matt Helders under den enorma Glastonbury-spelningen bar en bandtröja från Brightonduon, under sommaren har man imponerat och lockat till sig stora massor som förband till just Arctic Monkeys och senast i den gångna helgens Reading & Leeds. I måndags var det så dags för den stora dagen, dagen då det självbetitlade debutalbumet släpptes i form av tio gigantiska rocklåtar som jämförts en hel del med The White Stripes och detta med större grund än duo-som-låter-högt-fenomenet.

Det har länge varit på känn att Royal Blood har en enorm möjlighet att på sikt bli ett av de brittiska öarnas absolut största rockband. Och det ser ut att börja bra för Mike Kerr och Ben Thatcher vars debutalbum halvvägs in i veckan befinner sig på en förstaplats på den brittiska albumlistan med akter som Ed Sheeran, Ariana Grande och Sam Smith bakom sig.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s