Artikel / Konserter / Nyheter / Recensioner

London Grammar på Popaganda 2014

London-Grammar-Press

Gårdagens spelning på Popaganda var den brittiska trions allra första på svensk mark. Det lär bli fler.

London Grammar var för många av festivalens besökare relativt okända inför gårdagen. De bevisade direkt att den som inte kollat upp bokningen inför igår hade gjort ett grovt misstag, om det nu inte var ännu bättre att överrasskas på plats.

Hey Now inleder, precis som på skivan och Hannah Reid, som beträtt scenen iklädd dunjacka börjar visa upp sitt breda register. Hon fångar publikens intresse från första stund och släpper det aldrig.

Det som följer är en uppvisning i sångkunskap över hypnotiska beats och minimalistiska gitarrslingor. Det är länge lugnt och mörkt men när de till slut växlar upp tempot gör de det med en kraft och bestämdhet sällan skådad. En psykadelisk version av Flickers och avslutande Metal & Dust är stora höjdpunkter som ger välbehövlig variation.

Nog för att de låter musiken tala men scenshowen blir tyvärr ibland för tråkig och intetsägande. Med enkla men stämningsgivande ljuseffekter hade de kunnat få ut ännu mer av kvällens spelning. Hannah Reid ser alldeles för vardaglig ut i sina blåa jeans, sin svarta topp och ljusa dunjacka. Trots ett ganska charmigt mellansnack om hur kallt det är, känns det något nonchalant.

London Grammar besitter enorm potential men skulle bevöha slipa lite på själva scenframträdander för att kunna höja sig ytterligare ett snäpp.

Betyg: 5/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s