Artikel / Konserter / Recensioner

Nicole Sabouné på Popaganda 2014

saboune

Att inleda en festival är aldrig lätt, speciellt inte när det är många som fortfarande är kvar på jobbet när en ska börja spela. Nicole Sabouné lyckas dok utmärkt med detta. De få som hunnit ta sig till Eriksdalsbadet har ingen anledning att ångra en eventuell halvdag.

Det är lätt att få en stämpel efter att ha varit med i någon av våra TV-sända talangjakter och få som klarat att tvätta bort densamma. Nicole upptäcktes av Ola Salo i The Voice för ett par år sedan och de har samarbetat sen dess. Trots det går hon inte alls den väg som förväntas, hon har större planer än att stå på sen i samband med köpcentrumsinvigningar. Hon har ett tydligt unikt uttryck och står för en till stor del ganska introvert scenshow. Det märks att hon är inne i musiken hon spelar och det gör att intresset hos publiken ökar ytterligare.

För att ha så lite rutin när det kommer till festivalspelningar lyckas både Nicole och bandet skapa tydliga kontraster och varierar skickligt mellan mörkare låtar och radiodängor. Win This Life och Conquer or Suffer får som väntat extra respons och trots att regnet börjar ösa ner i  mitten av spelningen står många kvar och dansar sig varma framför Lilla Scen. Förutsättningarna är långt ifrån optimala men det tycks inte göra den ändå scenvana Sabouné något alls.

Nicole Sabouné gör allt en kan kräva av en ung öppnare av festival och jag skulle inte bli förvånad om hon inom några år syns till betydligt högre upp på affischerna.

Betyg: 4/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s