Artikel / Konserter / Nyheter / Recensioner

Wolf Alice på Göta Källare

10152608_642690055780310_7375292636254529840_n
På andra sidan nordsjön är man ett av banden med störst förväntningar på sig, när Wolf Alice prydde DIY Magazines omslag var det med den minst sagt smickrande underrubriken “Next in line to the throne”. Självklart ska framsidor tas med en nypa salt men dessa utrop saknar inte helt grund när det gäller den Londonbaserade kvartetten som gör sitt andra besök på svensk mark, en nyhet som fick undertecknad mer än nöjd och visade att Popaganda även har bra ambitioner med sina efterfester. Därför är det minst sagt en viss besvikelse att det är en minimalistisk skara människor som väntar sångerskan Ellie Rowsell framför scenen när klockan tickat över två, att kultfiguren Fadde Darwich som synts i lokalen tidigare inte är på plats är förståeligt men annars borde ursäkterna vara få.

Bandet inleder med att riva av det monstret till låt som är Moaning Lisa Smile och det råder inga tvivel om hur skickliga man faktiskt är, efter följer material från de två EP:s som kvartetten hittills släppt ifrån sig samt en cover på Chris Isaak och nytt material där Jam. Det är imponerande vilken komplett och underhållande setlist man kan ge ifrån sig trots att debutalbumet inte är släppt och styrkan i den här spelningen sitter mer i låtmaterialet än engagemang från bägge parter. Wolf Alice må röra sig i ett flertal olika genrer men oavsett om det är de lugnare folk-inslagen eller den ekande grungen som fyller lokalen finns det en stämpel och ett sound som är lätt att identifiera.

Det är förståeligt att scennärvaron ibland till en början kännas lite trevande, klockan är två på natten och mottagandet må vara kärleksfullt men inte enormt. Mot slutet av spelningen börjar man dock släppa loss och ger allt för de frälsta som trotsar Göta Källares DJ:s för ett av Storbritanniens mest spännande band som inte gör någon besviken. Wolf Alice må ännu inte ha erövrat Sverige, det är synd. Vad som tröstar är dock den spelning vi bjuds på och vetskapen om att allt har sin tid. Fredagsnattens spelning känns mer som ett naturligt litet kliv i karriären än ett ylande som ekar över hela staden.

Betyg: 5/7

Setlist
Moaning Lisa Smile
She
Hold Up Your Lighters
Storms
Blush
Wicked Game (Chris Isaak cover)
Jam
Bros
Fluffy

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s