Artikel / FVI Introducerar / Lyssna / Nyheter

#48: Cloud Castle Lake

Namn: Cloud Castle Lake
Facebook ~ Twitter ~ Soundcloud

Under de senaste åren har Dublinbandet Cloud Castle Lake lett av Daniel McAuleys häpnadsväckande sångröst gjort covers och försökt forma sig ett eget uttryck genom livespelningar. Nu är man redo att avtäcka det man lyckats experimentera fram, och som man har experimenterat.

För knappt en månad sedan släppte man Sync tagen från en EP som släpps den 22 september via Happy Valley Records. En drygt fem minuters lång fantastisk resa som fått såväl Pitchfork som bloggosfären att ropa såväl Radiohead som Sigur Ros, något som kan tyckas lätt att slänga sig med när det kommer till det utforskande den irländska trion sysslar med. Men det Cloud Castle Lake sitter på är väldigt, väldigt spännande och går att liknas vid det Thom Yorke berikat musikvärlden med.

Under måndagen var det så dags för Cloud Castle Lake att bevisa att Sync inte var någon slumpmässig lyckoträff. A Wolf Howling är det andra spåret från Dandelion och visar upp en betydligt mer mörk sida av trion vars musik låter så utvecklad att det är svårt att tro att det är första EP:n som släpps snart. Så ta till dig Cloud Castle Lake, dem är här för att stanna.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera tre nya band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s