Albumnyheter / Artikel / Konserter / Nyheter / Recensioner

Say Lou Lou på Popaganda 2014

say lou lou

Exakt två år efter sin första spelning som Say Lou Lou står tvillingarna Kilbey på Popagandas Lilla Scen igen. Precis efter att Icona Pop klivit av Stora Scen, igen. Skillnaden är att låtarna blivit betydligt fler och scenvanan bättrats på för varje gig.

Välsynkat är ordet som beskriver denna spelning på bästa sätt. De utnyttjar sina relativt lika sångröster på ett alldeles utmärkt sätt, snygga stämmor läggs titt som tätt och de tar över melodin från varandra på ett friktionsfritt sätt. Det är svårt att hitta några riktiga skillnader mellan Elektra och Miranda förutom de motsatta hårfärgerna. De sjunger i samma register, avslutar varandras meningar, har samma kroppsspråk och knyter till och med varandras skor på scen.

Vi bjuds på såväl nytt som gammalt. Senaste singeln Games for Girls, ett samarbete med norske producenten Lindstrøm, spelas live för första gången innan Beloved tillägnas de som kämpar mot rasism, sexism och partriarkatt runt om i världen. Detta efter att systrarna sagt att de definitivt deltagit i den antinazistdemonstration som pågick, om det inte varit så att de var bokade till Popaganda.

Hela framträdandet är väldigt väloljat och det märks att rutinen börjar komma smygande. Även om vi var imponerade när de som förband till Foals intog Berns för knappt ett år sedan är förbättringen påtaglig. Vi får också, förutom fyra tidigare osläppta låtar höra att debutalbumet landar 2 februari och har givits namnet Lucid Dreaming. Say Lou Lou bevisar inför en relativt sömning publik att de är ämnade för större scener, kanske är det rentav de som spelar på Stora Scen på en bättre tid än Icona Pop redan på nästa års upplaga av festivalen.

Betyg: 5/7

Setlist
Everything We Touch
Ny låt (ej namngiven)
Games for Girls
Beloved
Better in the Dark
Peppermint
Nothing But A Heartbeat
Julian
Skylights

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s