Artikel / Konserter / Nyheter / Recensioner

Vit Päls på Popaganda 2014

vit päls

Allt gott måste ha sitt slut, tyvärr är det ju så. Vit Päls valde lägligt nog att avsluta sin tio år långa period som band på Popaganda, festivalen som alltid stöttat, uppskattat och bokat dem till både själva festivalen och deras klubbkvällar.

Inte många hade orkat upp för att ta plats framför Stora Scen så tidigt på lördagseftermiddagen och det var nog bra, nu blev det en intim konsert med de som verkligen brydde sig om att ta farväl av ett av Sveriges bästa liveband det senaste decenniet. Publiken gjorde också sitt för att detta skulle bli en spelning att minnas för alla som var där, inklusive bandet själva.

Det syntes i Carl Johan Lundgrens ögon att det var väldigt känslosamt att ta farväl, det blev en del fumlande med saker på scen och var väldigt nervöst. Men samtidigt levde hela bandet också ut till sin fulla potential. Det som vi älskar med Vit Päls är att de låter så levande, de skramlande organiska trummorna och Carl Johans trevande röst ska inte låta studioinspelad och perfekt i varje ton, det är det som gör att känslan i hans fantastiska texter verkligen kommer fram.

Vi bjuds på det allra bästa ur Vit Päls katalog uppblandat med personliga mellansnack. Kärleken Bryr Sig Inte, där bandet tar ner volymen till nästan noll och CH bara viskar ett tag, för att sedan växla upp till max är helt fenomenal och Loving You Was Crazy Shit framkallar dagens första tokdans. Mot slutet kastar bandet ut bland annat t-shirts och skivor i mängder till orden “nu tömmer vi förrådet” och det starka bandet till fansen är otroligt tydligt.

Avskedsfesten, jag vill nämligen inte kalla det begravning, avslutas med Livet är underbart och mäktig allsång som inte dör ut förrän långt efter bandet lämnat scenen. Kort och gott ett värdigt avslut.

Setlist:
Varje Dag
Let’s Party
Beach 2011
Kärleken Bryr Sig Inte
Sikk Fukk
Ägd
Turning Torso
Död och evigt mörker
Mina moves
Paul Simon
Loving You Was Crazy Shit
Livet är underbart

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s