Artikel / FVI Introducerar / Lyssna / Nyheter

#49: bed.

Namn: bed.
Facebook ~ TwitterBandcamp

För lite mindre än ett år sedan flydde två individer vid namn Alex Haager och Sierre Frost San Fransisco för hipstermeckat Portland. Där startade man det spännande indiebolaget Breakup Records, men det slutade inte där för duon. Något som skulle visa sig vara änmer spännande är den musiken man på egen hand skapar under namnet bed.

Det visade sig tämligen fort att bed. tillhörde den nordamerikanska indievåg som frontats av akter som Speedy Ortiz och på senaste tiden Alvvays genom sommarens briljanta debutalbum. Melodisk gitarrdränkt lo-fi som snuddar till en ungdomlig eskapism, något den numera trion val att kalla för slow-fi. En definition som även stämde väl in på det första spåret Bother.

Sedan debutspåret har man tagit kliv mot en mer distinkt ljudbild men som ändå lyckas behålla sin drömska underton. I tisdags hade senaste bedriften Wayward premiär och Portlandtrion fortsätter att gå från klarhet till klarhet – riffen har blivit tyngre, sången klarare men känslan bevarats och det rockigare polerats. Det har gått fort för Haager och Frost och hastigheten lär inte avta, med Wayward har man hittat helt rätt och potentialen var stor redan på vägen dit. Med varje låt blir det endast starkare vind i seglen för det fartyg som ser ut att bli nästa att berika oss på andra sidan Atlanten med sin ljuva musik.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera tre nya band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

 

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s