Artikel / Lyssna / Nyheter

LYSSNA: The Radio Dept. – Death To Fascism

Det är valvecka i Sverige  och de högerextrema vindarna blåser kallt över Europa, då väljer ett av landets mest hyllade band The Radio Dept. att släppa sitt första material på fyra år där man attackerar fascismen. Som att titeln inte vore tydlig nog hälsar drömpoparna från lund även följande;

”The Radio Dept. har gjort ett par försök att störta regeringen och alla ni som har kollat opinionsundersökningarna det senaste halvåret har märkt att fler och fler äntligen börjat lyssna på låtar som The New Improved Hypocrisy och Freddie and the Trojan Horse. Opinionen har svängt och borgarna kommer förlora.

Samtidigt håller stadsministern tal där han ställer välfärd mot invandring, rasistiska Sd växer och nazister marscherar på våra gator. Det anses på borgerliga ledarsidor antidemokratiskt att demonstrera mot nazism och rasism, och om du ändå gör detta riskerar du brutal misshandel och mordförsök. Inte bara av de brunhögergrupper du protesterar mot utan av polisen som gärna rider över, ja ovanpå människor, om de inte är nazister, slår dem med batonger och sköldar eller kör på dem med bil.

Därför är budskapet ett annat denna gång: Död åt fascismen, frihet åt folket! / THE RADIO DEPT.”

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s