Artikel / FVI Introducerar / Lyssna / Nyheter

#50: California CarpoolNamn:
California Carpool
Facebook ~ Twitter ~ Soundcloud

Brighton är känd som Englands sommarstad, det är hit Londonborna tar tåget drygt en timme ut för att koppla av, möta havet på de steniga stränderna med de charmerande, lagom sunkiga pirerna. Men vad händer med en sommarstad när temperaturen går ner och uteserveringarna sakta försvinner in? Det kan omöjligt en 19-åring från Stockholms norra förorter som endast spenderat en dag i kuststaden svara på, men hur det låter? Det låter nog som California Carpool.

Isaac Ide är förutom trumslagare i Morning Smoke mannen bakom lo-fi projektet California Carpool som för tolv dagar sedan lade ut sin första demo-EP på Soundcloud. En demo-EP som går under namnet Beach Dreams och vars inledande spår tide rip sätter stämningen abrupt med nedstämda gitarrslingor och basslingor som pulserar tomhet. Detta är en stämning som vårdas väl genom de ytterligare tre spåren, desto längre in vi gräver i det bitterljuva soloprojektets första alster utvecklas den egna fantasin. Det är musik som för tankarna till en strand utan strandstolar. Ett insomnat sommarparadis som minns tillbaka till den drömska sommaren som varit men nu mött verkligheten, melankoliskt drömmande.

De första fyra låtarna följdes knappt en vecka senare upp med seaside suicide och trots produktiviteten går det inte annat än att redan längta efter mer från Brightonbon. California Carpool skapar hos mig tydliga känslor och bilder med sin musik. De må inte se lika ut för alla, det är det som gör låtmaterialet direkt tilltalande och än mer intressant. Ta en promenad i det allt mer påtagliga svenska mörkret, sätt i hörlurarna och låt löven falla.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera två nya band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s