Artikel / FVI Introducerar / Lyssna / Nyheter

#51: GEoRGiA

Namn: GEoRGiA
Facebook ~ Twitter ~ Soundcloud

Georgia Barnes är medlem i uppburna Londontrion JUCE, har spelat trummor åt Kate Tempest. Förutom trummor bemästrar i stort sett hela spektrat av instrument, allt från piano till det afrikanska instrumentet kora, och har dessutom varit med i så mycket som ett latinamerikanskt band. Som om det inte vore nog skapar Barnes under namnet GEoRGiA framåtsträvande elektronisk popmusik som få andra kan matcha.

Debuten Come In EP är en produkt sprungen ur den nya “digitala generationen”, den där de multi-instrumentella kan få ut sin fulla, borderline-galna, potential. Vi har sett det tidigare i Tirzah (FVI Introducerar #24) som med hjälp av vapendragaren och mastermindet Micachus produktion golvade mig totalt med sin oemåtståndliga musik och kreativa produktion. Precis som sin landskvinna bjuder GEoRGiAs varenda spår på något unikt utan att hela produkten blir osammanhängande, kvar lämnas en känsla av spontanitet trots vetskapen om vilken skicklighet som krävts för att slänga ihop dessa fyra alster. Det är en konstform i sig.

Redan från debutsingeln Be Ache stod det klart vad Georgia Barnes är kapabel till, när EP:n släpptes via Kaya Kaya Records stod det klart att hon inte har några planer alls på att dölja det från oss. Det är lekfullt, slagkraftigt och vågat –  det är ännu ett bevis på vad en musikalisk begåvning kan göra om den lämnas ensam lite för länge med en dator och rätt programvara. Kategorisera och kalla resultatet av dessa kombinationer blir för vad du vill, men den är här för att stanna. Som om det inte vore nog så har vi har med all säkerhet ännu inte sett allt, den som lever får se och och trots allt är det en rätt fin tid att leva i.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera två nya band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s