Artikel / FVI Introducerar / Lyssna / Nyheter

#52: Formation


Namn: Formation
Hemsida

I södra London sitter två tvillingar och skapar musik som instinktivt får lyssnaren att drömma sig tillbaka till numera insomnade LCD Soundsystem och det bland annat James Murphy-grundade DFA Records glansdagar. Musik som balanserade indiepop med kreativa och förstärkande elektroniska inslag på ett karaktäristiskt sätt, en tydlig och framgångsrik form som fallit något i glömska år 2014.

Det är just i denna stil duon som kallar sig Formation låtit sin första EP präglas av, men man gör inte saker som alla andra – inga intervjuer, inga sociala medier och inga enskilt uppladdade spår. Vad vi har är deras egna hemsida och hela EP:n upplagd som en 20 minuter lång repetitiv Youtube-video, och kanske räcker det så i detta fall.

Med tre fängslande spår och en remix är White Label EP väl värd att höras i sin helhet, det blir en förförisk och successivt fängslande upplevelse dirigerad av tvillingarnas ständiga fokus illustrerat av den i det oändligt snurrande vinylskivan. Efter att ha stirrat på den cirkulerande runda plattan drygt tre minuter slår det mig vad jag de facto gör, det känns löjligt men det är svårt att titta bort och Formations musik låser fast blicken. Jag är dömd till att spendera dessa 20 minuter med Londonduon och det är en tillvaro jag kan leva med.

Formations EP har släppts i endast 300 limiterade vinyler som snart är slutsålda, lägg vantarna på en här och säkra pensionen.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera ett nytt band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

 

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s