Albumnyheter / Artikel / Lyssna / Nyheter

Vita Bergen redo för debut

Göteborgarna William Hellström och Robert Jallinder bildar duon Vita Bergen som växte fram ur “alienering och frustration” när man pluggade på Handelshögskolan i Göteborg 2010, det blev tillslut farväl till huvudstaden och tur var kanske det med tanke på det första smakprovet från kommande minialbumet. De senaste tre åren har man producerat horder av material och blev efter debutspelningen på hippa Yaki-Da i Göteborg signade av Telegram Studios. Drygt ett år senare är det så dags för Vita Bergen att slå på stora trumman.

Det självbetitlade minialbumet släpps den 22 oktober och första spåret vi får höra går under namnet Curtains, en ständigt växande låt som när den når sitt klimax utbryter i en färgglad explosion. I mångt och mycket är det en indiefolk-låt som på ett, nuförtiden ovanligt sätt, inte känns trött utan hoppingivande. I höst agerar man förband åt bland annat Markus Krunegård och Little Jinder, samtliga turnédatum går att hitta här.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s