Albumnyheter / Artikel / FVI Introducerar / Lyssna / Nyheter

#53: Jacob Hallerström

Jacob hallerström

Namn: Jacob Hallerström
Facebook Twitter SoundCloud

Från den västra förorten utanför Stockholm som snart är utan flygplats kommer Jacob Hallerström, och han gör fantastiskt fin indie-folk. Jacob har brunnit för musiken hela sitt liv och började skriva egna låtar redan som 14-åring.  Idag kan han enligt egen utsaga, i alla fall dugligt spela alla instrument utom fiol och trumpet även om gitarren är förstahandsvalet.

Hans första släpp var EP:n BarnardoHallerstrom, som duo med Joakim Bernardo 2012 men nu i måndags släpptes första solomaterialet. EP:n Inner City Postcard består av fyra låtar och innehåller bland annat lättsmält, sommardoftande indiefolkpop med Play That Song Again (Antihjältarnas Ballad) och finstämda gitarrballaden Talking Stockholm. Inledande Allie börjar med ett halvfunkigt gitarriff och växer därifrån till en, i detta höstmörker välbehövligt trallvänlig poplåt med fulländade melodier. Själv beskriver han sin musik som poesi man kan dansa till och är ett resultat av att han länge sett upp till stora textskrivare som Bob Dylan, Morrisey och Bruce Springsteen.

Nästa fredag, den 14 november spelar han hela Inner City Postcards som bandet Kapsyl på Southside i Stockholm. EP:n finns på Spotify och iTunes men också helt gratis för eventuella spotifymotståndare på SoundCloud, lyssna nedan:

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera ett nytt band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s