Artikel / Nyheter

Jamie xx tonsätter ballet

Foto: Annika Berglund/Way Out West

Foto: Annika Berglund/Way Out West

Jamie xx framgångar och spännande projekt fortsätter, med lysande singelsläpp i bagaget från året väntar 2015 förutom soloalbum, the xx efterlängtade tredje album nu även ett uppdrag på Manchester International Festival.

2013 stod just the xx för arton intima konserter inför endast 60 personer åt gången på festivalen och nästa år är det alltså dags igen för en av medlemmarna. Jamie Smith ska tonsätta en ballet och projektledaren Olafur Eliasson säger följande kloka ord om tillställningen; “Clearly Jamie’s music can’t live without movement and space. Clearly Wayne’s choreography can’t live without sound and space. Clearly my art can’t live without sound and movement. Clearly creativity can change the world.”. 

Tree of Codes, som föreställningen heter, är inspirerad av Jonathan Safran Foers roman Tree Of Codes och kommer att spelas 2-5 juli samt 8-10 juli på Manchesters Royal Opera House. Biljetter för inspirerade finns att köpa här från och med torsdag 20 november kl 11 svensk tid. I väntan på detta är ett hett tipps att konsumera den vackra videon till producentens Sleep Sound.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s