Artikel / FVI Introducerar / Lyssna / Nyheter

#54: Alex Burey

Namn: Alex Burey
Facebook ~ Twitter

Den enkla beskrivningen av Alex Burey vore att pojkvaskern är en 19-åring bosatt i London sysselsatt med att på fritiden göra solomusik “i sitt sovrum”. Den mer sanna beskrivningen vore att Alex Burey efter 12 års arbete genom sina två första låtar kommit upp som en av de absolut mest lovande text- och låtskrivarna i sin kategori inför det kommande året.

Genom sin debutlåt Unspoken satte den unga artisten ord och sinnesstämning för tonårskärlek och två månader senare följde den lika vackra och mer säregna Inside World. Bägge spåren är hämtade från den EP som släpps den 26 januari via Bureys egna skivbolag Ping Records och bägge spåren visar en enorm potential i både textskrivandet och produktionen. Med sitt igenkännbara (via till exempel King Krule, Damon Albarn) men ändå nyskapande sound har 19-åringen hela världen framför sig efter de två första alsterna som skulle kunnat vara hämtade från en karriärpeak.

Burey spenderar långa nätter i den studio som han själv byggt i sina föräldrars trädgård för att skapa den musik som vi inte kan göra mer än att skruva upp på högsta volym, bädda ner oss och blunda till.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s