Artikel / Lyssna / Nyheter

LYSSNA: Cheatahs – Sunne

Drygt ett år efter debutalbumet, nämligen den 23 februari, släpper mullriga Cheatahs EP:n Sunne via Wichita Recordings. I november bjöds vi på Controller som visade att det Londonbaserade bandet hade mer än en tillfredställande debutplatta i sig. Nu avtäcks titelspåret från det kommande släppet, ett lo-fi spår i en av sina mest klassiska former. Om spåret själva säger bandet; “Sunne is partly an attempt to encapsulate the feelings I had when I read (Hemingway’s) The Sun Also Rises, a book that had quite a profound effect on me.” says Cheatahs guitarist James Wignall. “We ran the guitars through a very cheap (and slightly broken) recorder onto old cassette tape, which evokes a bittersweet end-of-day feeling, as if the sun were setting.”

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s