Artikel / Lyssna / Nyheter / Veckans bästa låtar

Veckans bästa låtar

v4
Musikåret 2015 vaknade tillslut till liv rejält under årets fjärde vecka. Här är, utan inbörders ordning, fem låtar du borde höra från veckans generösa utdelning.

The VaccinesHandsome
Ett av decenniets mest älskade, men inte alltid hyllade, indieband sparkade igång veckan rejält med sin framrusiga comebacksingel Handsome. Med låten följde en något märklig video som passar den nya skapelsens aura väl. Londonbandets knappt tre minuter långa alster är spontan och skoj, med andra ord Vaccines i sitt ess. Välkomna tillbaka. Under tisdagen gav bandet även en intim spelning på Village Underground i den brittiska huvudstaden, där gick det att misstänka att ett visst band lyssnat en del på AM, läs recension från spelningen här. 

Lucern RazeSomeone Like You
Vi hade något av en kärleksromans med PNKSLM under 2014. Efter Lucern Razes nya singel hämtad från kommande debutalbumet lär den få förlängt ytterligare ett år. Luke Reilly, bolagets grundare, ligger bakom soloprojektet som med Someone Like You når nya nivåer på ett enormt mäktigt plan, en låt som endast fortsätter att växa på en för varje lyssning. Debutalbumet Stockholm One släpps den 25 februari och förväntningarna har just skruvats upp rejält.

TurtleColours
Glasgowproducenten Jon Cooper släppte i november sin briljanta debut-EP Lavender under namnet Turtle. Under veckan återvände den enormt stämningsfulle kreatören med titelspåret från det kommande släppet, Colours EP, som släpps den 6 april via Beatnik Creative. Det rör sig återigen om atmosfäriska gitarrer och en uppbyggnad påminner om den absoluta toppen av det skickliga post-rockberget. Detta lovar mycket, mycket gott.

All We AreStone
Liverpooltrion All We Are fortsätter att rada upp singlar inför det självbetitlade debutalbumet som äntligen släpps den 2 februari via Double Six. Fjärde singeln går i samma anda som de tidigare släppen, ett eget sound har under resan etablerats och polerats rejält. Stone är All We Are som vi lärt känna dem under uppladdningen inför skivan men visar ändå upp en mer sårbar sida. Om man inte kunde bärga sig för den kommande fullängdaren tidigare så är Stone svaret på de sista tvivlen.

Toro Y MoiEmpty Nesters
Chaz Bundick, aka Toro Y Moi, annonserade att sjätte albumet What For? är att vänta den 6 april via Carpark Records. Ledsingeln Empty Nesters hintar om en viss riktningsändring bort från det elektroniska. Det bjuds istället på rock, funk, disco och 60-tals psykedelia när den produktive producenten i vissa partier framstår som Mark Ronsons coolare kusin. Allt Bundick rör vid verkar bli till guld.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s