Artikel / Lyssna / Nyheter / Veckans bästa låtar

Veckans bästa låtar

v5
Här är, utan inbörders ordning, de fem låtar du borde höra från årets femte vecka.

Pond – Outside Is The Right Side
Tame Impalas kusinband med en ständigt förändrad line-up Pond släppte under veckan sitt sjätte album. En fantastisk fullängdare som bar det minst sagt passande titeln Man It Feels Like Space Again. Det sjunde spåret, Outside Is The Right Side, sköt oss än mer ut i rymden med sin psykedeliska funk. En av många kronor på ett fantastiskt verk och ett alldeles strålande albumspår.

Courtney Barnett – Pedestrians At Best
Redan tidigt under veckan började det tisslas och tasslas om Courtney Barnetts efterlängtade riktiga debutalbum som då verkade ha nått musikpressen. Under torsdagskvällen avtäcktes första singel för samtliga och vad som väntade bakom duken var lovade mycket gott om albumet (med det briljanta namnet) Sometimes I Sit and Think and Sometimes I Just Sit som är att vänta den 23 mars. Förväntningarna är redan skyhöga på det relativt stora namnet Barnett och trots ett något mer fokuserat sound tas den älskvärda stämningen från tidigare alster med in i kommande glansdagar.

Torres – Strange Hellos
Torres annonserade att uppföljaren till 2013 års hyllade debutalbum släpps den 4 maj via Partisan. Med följde en kolsvart singel med en energi som snabbt jämfördes med PJ Harvey. Strange Hellos är ett slag rakt i solarplexus från Brooklynsångerskan som är redo att knocka oss igen.

Vienna DittoHammer And A Nail
Sci-fi bluesakten Vienna Ditto släpper sitt debutalbum den 4 maj, en för oss tidigare rätt anonym release på den gigantiska släpphimlen. Efter ledsingeln Hammer And A Nail är dock kartan något omritad. Experimentellt med en träffsäkerhet och ett självförtroende som blandar allt från americana och Portishead.

Diet Cig – Harvard
New York-duon Diet Cig är ett av de första namnen som fått rejäl spinn på hypemaskinen årgång 2015. Med sin senaste giv Harvard är inte det särskilt svårt att förstå. En rivig indiepoplåt om ett avslutat förhållande går sällan fel när det kommer från rätt håll och oj vad man träffar rätt just nu. Den 24 februari släpper man EP:n Over Easy via Father/Daughter, hoppa på tåget, det blir bra.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s