Artikel / Lyssna / Nyheter / Veckans bästa låtar

Veckans bästa låtar

v6
Här är, utan inbörders ordning, de fem låtar du borde höra från årets sjätte vecka.

Young Fathers – Rain Or Shine
Den alternativa hiphoptrion Young Fathers tog något överraskande hem fjolårets prestigefyllda Mercury Prize framför namn som Damon Albarn, FKA Twigs och Royal Blood. Edinburghtrion är snabbt tillbaka med uppföljaren till det hyllade albumet och första singeln att hämta från White Men Are Black Men Too går under namnet Rain Or Shine. En alldeles utmärkt start till en uppföljare med höga förväntningar från en trio som börjar få den uppmärksamhet man förtjänar i allt större kretsar.

Oh Wonder Lose It
När Londonduon Oh Wonder i augusti började sitt projekt att släppa en låt i månaden var man fortfarande relativt okända. Månaderna har gått och samtidigt som Anthony och Josephine stått vid sitt ord har siffrorna som visar antalet spelningar på Soundcloud skjutit i höjden. Februaris giv Lose It är något av den mest bloggvänliga popen som skapats hittills i år och Oh Wonder fortsätter i sin målmedvetna jämna takt springa mot storhet.

Formation Back Then
Tvillingduon följer upp fjolårets något hemliga EP-release med att låta en allt större del av världen ta del av sin förföriska popmusik i och med nya EP:n Young Ones som släpps den 23 mars. Back Then är en felfri poplåt som gör att Formation seglar upp som en av årets absolut mest spännande akter, och lite koklocka har aldrig dödat någon.

Other Lives Reconfiguration
Oklahomabandet Other Lives annonserade under veckan att man släpper sitt första album sedan 2011 den 5 maj via PIAS. Ledsingeln Reconfiguration är en storstilad atmosfärisk återkomst som frångår den folkmusik man tidigare främst sysslat med, ett steg i rejält rätt riktning som lovar gott från kommande Rituals.

Cosmo Sheldrake – Tardigrade Song
Den multiinstrumentelle naturälskande Cosmo Sheldrake återvände under veckan med nya hypnotiska folkvisetoner. Tardigrade Song, hämtad från en ny EP via Transgressive Records, befäster den fritänkande producentens unika sound som aldrig verkar kunna få slut på nya bisarra idéer att sätta oss i trans med.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s