Artikel / Lyssna / Nyheter

LYSSNA: Swim Deep – To My Brother

2013 var året då Birminghambanden Swim Deep och Peace med sina debutalbum bekräftade 90-talsrevivalen rejält på NME:s framsidor. Samma dag som det sistnämnda släppte sitt andra album kunde Swim Deep avtäcka första singeln från sitt respektive.

To My Brother är ett extremt lyft mot nya nivåer från kvintetten som med den något Horrors-doftande given står vid de ord man tidigare uttalat om den kommande fullängdaren; “If the first album was about getting out of Birmingham then this one’s about getting off the planet. It’s a zero-gravity gospel record for the masses.”. Så var den “andra album-skräcken” borta.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s