Artikel / Festival / Konserter / Nyheter / Recensioner

Sónar Stockholm 2015

sonar stockholm

FVI rapporterar från Waterfront Congress Centre och Sónar Stockholm. Här finner du samtliga recensioner och rapporter från festivalen, häng också med i vårt Twitterflöde som går att hitta till höger eller via länken nedan.

Vår Twitter
Vår guide till Sónar Stockholm
Intervju med Björn Steinbekk, festivalansvarig för Sónar i Stockholm, Reykjavik och Köpenhamn.
Spelschema

Recensioner
Jaakko Eino Kalevi på SonarDôme
Kindness på SonarClub
Jamie xx på SonarClub
Shura på SonarDôme
SBTRKT på SonarClub

Rapporter
Fredag
Waterfront Congress Centre är jättestort, och väldigt fräscht. Vattenbrist uppstod nästan omedelbart då någon beställt nio flaskor, istället för nio flak mineralvatten. Ölutbudet består av en sort, Estrella, för 65kr/plastmuggen. Känns det dyrt är du välkommen att köpa en plastmugg vatten för 35 kr. Rödvinsdrickande Jaakko Eino Kalevi är både rolig och generös med detaljer om kvällens framträdande och framtiden under vår intervju. Say Lou Lou gästade Lorentz under The OC-torrentlåten. Elliphant har obegränsat med energi. Utsikten från rökrutan är 7/7. Kindness har garanterat kollat många Michael Jackson-videos på youtube genom åren. Robyn gjorde ett uppskattat inhopp under Who Do You Love. Jamie xx orkade inte nå sin potential.

Lördag
Att Jimmy Edgars plan ställdes in så att schemat ändrades sabbade vår planering så vi missade Zhala. Shura kan gå hur långt som helst. Shxcxchcxsh gillar att uppträda i glittrande bikinis. Fotografer från Birmingham tycker att SOPHIE är dryg som inte vill fotograferas under sitt framträdande. SBTRKT står för festivalens tyngsta spelning, och överlägset bästa ljusshow. Studio Barnhus cirka 400 dansare är välkoordinerade. Paul Kalkbrenner ser obehagligt nöjd ut när han torrjuckar DJ-båset. Nina Kraviz har 90% killar på fem första raderna i publiken.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s