Artikel / Konserter / Nyheter / Recensioner

Jamie xx på Sónar Stockholm


jamie xx live
Foto: Gustaf Edstrand

Jamie Smith, The xx-medlemmen som för tillfället fokuserar på sin solokarriär var sista akt ut på största scenen, SonarClub, på festivalens första dag.

Efter att ha fullkomligt kört över iTunes Festival med sitt DJ-set i höstas var förväntningarna skyhöga på vad han skulle hitta på bakom båset denna gång. Det blev mest, “jahapp”.

Att han är skicklig på att mixa ihop låtar och skapa pulserande beats råder ingen tvekan om. Att hålla en över en timme lång spelning intressant är en helt annan sak. Jamie xx är ikväll för det mesta inget speciellt alls, ibland glimrar det till och vi får en provsmak av vad han faktiskt kan göra, men det blir i långa stunder ointressant.

Redan efter några minuter mixas Girl, kanonsingeln från förra året in och jag tänker att han nu börjar växla upp för att bjuda oss på en intensivt spelning full av hits. Så blir det tyvärr inte. Jamie känns oinspirerad och gör det enkelt för sig. Samma beat låts ofta rulla i långa stunder utan större förändringar och det känns ovärdigt, speciellt när vi fått se vad han egentligen kan vid flertalet tillfällen innan.

Så fort något som publiken känner igen mixas in blir det fantastiskt, men dessa stunder har alldeles för stora mellanrum mellan sig. Girl, I’ll Take Care Of You, Far Nearer och en fin remix av Caribous Can’t Do Without You är i stort sett det enda igenkänningsbara material vi bjuds på.

Som DJ-set är det välmixat med stadiga beats och smidiga övergångar men alldeles för enformigt och tråkigt för att bli det det kunde blivit. Känslan i efterhand är att Jamie nog mest ville lämna kylan i Stockholm så fort som möjligt.

Betyg: 3/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s