Artikel / Konserter / Nyheter / Recensioner

Kindness på Sónar Stockholm

kindness live
Foto: Gustaf Edstrand

Adam Bainbridge, mannen bakom projektet Kindness fick till slut DJ:a i Stockholm igår. Kanske var uppvärmningen på Riche precis det han behövde för att göra Sónars första dags bästa spelning.

Kvällens överlägset funkigaste, och kanske mest dansanta spelning stod Kindness för. De upphottade 60-talsbasgångarna får ofta agera huvudriff och gitarren kompar med många dämpade slag blandat små träffsäkra licks. Ett distat solo slängs även in när det passar och adderar en ytterligare dimension. Allt detta, tillsammans med de avigt varierade trummorna och Bainbridges sång och moves i Michael Jackson-klass utgör grunden i Kindness sound. Addera därtill snygga synthslingor och träffsäker körsång från två sångerskor och du kan omöjligt stå still.

Bainbridge bryter ibland upp det annars konstanta dansandet för att spåra ur med en cowbell till att glida på mage på en sådan platta med hjul som används vid riggning fram och tillbaka på scen. Vi får också höra små snuttar av både Prince och Whitney Houston som enkelt mashas in i de tacksamma funkriffen. Superhitsen House och World Restart får hela publiken att gunga i takt och när en inte trodde det var möjligt att höja stämningen ytterligare kommer Robyn, nyligen invald i Swedish Music Hall of Fame upp på scen och hjälper till med sången på Who Do You Love?, som får avsluta en utmärkt spelning.

Kindness överträffar alla förväntningar och får med sin indiefunkjazzmix igång även de mest trögstartade fötter i lokalen.

Betyg: 6/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s