Artikel / Konserter / Nyheter / Recensioner

Shura på Sónar Stockholm

shura live sonar

Moskvafödda Aleksandra Denton, som Shura egentligen heter, har för dagen med sig två medhjälpare. En på ett digitaltrumset med gott om pads och en gitarrist/synthist som mer ser ut att höra hemma i valfri finsk skatepark med sin långa lugg som sticker fram under kepsen. Tillsammans skapar de vacker elektroniskt baserad melodisk pop som både får fötterna att börja röra sig och håret på armarna att stundtals resa sig.

Snygga harmonier skapas genom att många mjuka små melodislingor vävs in i varandra på ett otroligt skickligt sätt. Tillsammans med Dentons snyggt ljusa och simpla sång och det svepande blålila ljuset skapas en drömsk känsla i hela lokalen. Just Once följs av en känslofylld version av Touch som mot slutet når en bra bit högre än studioversionen.

Efter en cover på Fine Young Cannibals She Drives Me Crazy växlas tempot upp och hennes mästerverk Indecision görs i en imponerande mäktig liveversion. Indecision följs av White Light, en låt där dynamiken bygger på ständigt ökande intensitet för att avsluta i vad som nog är hela spelningens klimax.

Efter att ha sett vad Shura kan göra på scen ökar suget på nytt material från henne ännu mer. I stort sett det enda som lämnar mer att önska är samspelet på scen mellan de tre bevisligen skickliga musikerna.

Betyg: 5/7

Setlist:
Figure Stuff Out
Just Once
Touch
Kids ‘n’ Stuff
She Drives Me Crazy
Indecision
White Light

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s