Artikel / Lyssna / Nyheter / Titta / Veckans bästa låtar

Veckans bästa låtar

v7
Här är, utan inbörders ordning, de fem låtar du borde höra från årets sjunde vecka.

Swim Deep – To My Brother
Birminghamkvintetten Swim Deep inledde veckan med att nå helt nya nivåer genom första singeln hämtad från det kommande andra albumet. To My Brother osar The Horrors i sina mest gravitationstrotsande stunder, det hela är med andra ord väldigt ambitiöst och lyckat. En ledsingel som tidigt dödar den omtalade “andra album-skräcken”.

Speedy Ortiz – Raising The Skate
Raising The Skate är första singeln hämtad från Speedy Ortiz tredje album som släpps den 20 april via Carpark. Första singeln är en frustrerad men självsäker rak höger i låtform ledd av Sadie Dupies karaktäristiska sångröst. Massachusettsbandet visar upp sin absolut bästa sida.

Kid Wave – Wonderlust
Det Londonbaserade svenska bandet Kid Wave fortsätter att gå från klarhet till klarhet. Wonderlust är tredje singeln som släpps via Heavenley Recordings och är en något mer extrovert variant av bandets drömska gitarrlandskap. Med en melodi som är omöjlig att inte falla för ser lite ut att kunna stoppa Kid Waves resa mot storhet.

Foreign/National – Always Blue
Ett av Australiens mest intressanta framtidsnamn Foreign/National fortsätter att utveckla sin egna nostalgiska psychpop-stil. Always Blue är ännu en pusselbit till det hittills mycket lovande projektet från Melbournebandet. Bandets musik har tidigare kallats för yacht-pop och trots att det inte längre låter lika mycket som en lyxyacht lär det inte dröja längre innan den psykedeliska kryssningen styr mot Europa i en rasande fart.

Young Wonder – Intergalactic
Duon Young Wonder har länge funnits med på kartan över intressanta up-and-coming akter och trots att man varit mer eller mindre aktuella sedan 2012 spås det att 2015 blir det rejäla genombrottsåret. Intergalactic är första given från denna nya exalterande period och den bekräftar det delar av musikvärlden tidigare kunde se i sina spåkulor. Den knappt fyra minuter långa låten låter passande nog som sin titel, intergalaktiskt.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s