Artikel / Lyssna / Nyheter / Veckans bästa låtar

Veckans bästa låtar

v8
Här är, utan inbörders ordning, de fem låtar du borde höra från årets åttonde vecka.

Only Real – Can’t Get Happy
Niall Galvin, mer känd som den flingälskande Only Real, släpper i slutet av mars debutalbumet Jerk At The End of the Line. Tidigare singlar Yesterdays och Pass the Pain har minst sagt hintat om att det är ett soldränkt sommaralbum vi har att vänta oss från den energiske artisten. Nya singeln Can’t Get Happy är ett steg till nästa nivå från Only Real som med sin tillbakalutade men sylvassa komposition besitter större hitpotential än tidigare väntat.

Yumi Zouma – Song For Zoe & Gwen
Trots ett kanonår bakom sig har Yumi Zouma inga tankar på att avta sin världserövring. Den 10 mars släpps bandets andra EP och Song For Zoe & Gwen är ännu ett kanonspår hämtat från det kommande släppet. Vacker popmusik när den är som allra bäst är en oslagbar naturkraft och allt Yumi Zouma vid tillfället rör vid verkar bli till guld.

Modest Mouse – The Ground Walks, With Time in a Box
De amerikanska indielegenderna Modest Mouse fortsätter att rada upp material från det kommande albumet Stranger to Ourselves. Bandets första album på åtta år och uppladdningen har minst sagt visat ett band i sitt helt rätta element. Modest Mouse låter för tillfället som Modest Mouse gör när man låter som bäst, The Ground Walks, With Time in a Box är ännu ett prov på det. Välkomna tillbaka, nu dansar vi.

Crows – Pray
Londonbandet Crows har med sina omtalade liveshower byggt upp ett rykte som ett av stadens bästa gäng på att spela den mörka rifftunga rock som ofta hittas i källare och mindre pubar. Singeln Pray är ett blodtörstande kontrollerat kaos som med sin nästintill hypnotiska svärta gör att Crows träder ut ur mörkret och sticker fram huvudet genom det enorma utbudet som något speciellt.

Tei Shi – Bassically (HONNE Remix)
Londonduon HONNE har skapat sig ett hett namn genom sin funkinfluerade elektroniska musik som om något ligger helt rätt i tiden. Under veckan avtäckte man sin tappning av Tei Shis briljanta Bassically. En version som med små, men extremt effektiva medel förstärker den redan förträffliga originallåten. Ett samarbete mellan två mycket lovande och aktuella akter.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s