Albumnyheter / Artikel / Nyheter

Global albumsläppdag från och med i sommar

Det har länge spekulerats i att en global albumsläppdag ska inrättas. Tidigare har släppdagarna varit utspridda från främst måndag i EU/UK, tisdag i US och svenska album på onsdagar, detta kan tyckas något omodernt i dagens digitala värld med ett världsomspännande nätverk och allt vad det heter.

Nu står det klart att den tiden snart är ett minne blott, från och med i sommar kommer samtliga album och singlar släppas på fredagar, detta meddelar IFPI som representerar 1300 skivbolag i världen över. Något som kan tänkas förstöra veckostarten och komplicera helgerna för oss musikfantaster – gå ut med vänner eller lyssna på Eyedress nya platta?

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s