Artikel / Konserter / Nyheter / Recensioner

Gengahr på The Waiting Room

gengahrwaitingroom
Londonbandet Gengahr har skapat sig ett mycket lovande namn genom att agera förband åt akter som Wolf Alice, Superfood, San Fermin och inte minst senast åt alt-J på trions Europaturné. För drygt en månad sedan spelade man inför knappt 20 000 människor på O2 Arena i London men denna kväll är det dags för den alldeles första headlineshowen i staden. “It’s a very special day for us”, fastställer sångaren Felix Bushe för ett fullpackat, och sedan länge utsålt, The Waiting Room med en kapacitet på cirka hundra lyckliga.

Att rutinen finns i det unga bandet råder det inget tvivel om. Provsmakandet av de allra största scenerna har skapat en rutin som gör att man ligger redan långt före andra band i sin storlek på många plan. Det vackra materialet med den blygsamt växande rösten gör sig perfekt live där publiken bjuds på ett mycket tyngre sound. Gengahr är sinnessjukt samspelta och rör sig nästan obehagligt synkroniserat när man exploderar och hamrar iväg på sina gitarrer. Kvartetten är en enhet och en maskin som kör över publiken med sina smarta riff, ljuva sångröst och karaktäristiska låtmaterial.

Denna kvällen betyder mycket för Gengahr och det märks, men den betyder också mycket för den frälsta publiken. Singlarna She’s A Witch, Powder och Bathed in Light får precis som tidigare demos samt osläppt material från det kommande albumet samtliga ett varmt mottagande. Det går inte annat än att imponeras av den nivå man ligger på när det gäller samtliga kategorier och allt material fyller rummet med en enorm kraft och precishet.

Gengahr är ett av de allra bästa och mest lovande livebanden där ute. Man är mer än redo att stå högst upp på affischen och det bör endast vara en tidsfråga innan sådana här intima spelningar blir en sällsynthet för framtidsnamnet. Gengahr är redo att ta över världen nu, och det går inte annat än att se på och njuta.

Betyg: 5/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s