Artikel / Lyssna / Nyheter / Veckans bästa låtar

Veckans bästa låtar

v9
Här är, utan inbörders ordning, de fem låtar du borde höra från årets nionde vecka.

Alice Boman – Be Mine (Jaakko Eino Kalevi Remix)
En av landets starkaste lysande stjärnor går väl bekant under namnet Alice Boman. I veckan fick sångerskans Be Mine en ny tappning genom drömske finske producenten Jaakko Eino Kalevi.  Två av “norra Europas” mest skickliga talanger möts och resultatet är något utav de vackraste ljudvågorna du kommer att höra den närmsta tiden.

Warpaint – No Way Out (Redux)
Fjolårets självbetitlade och väl värt hyllade album tog Warpaint till nya nivåer. Detta är något som firas med att LA-bandet utlovat nytt material redan under 2015. No Way Out (Redux) är det första exemplet på det och en låt som förekommit live och i sessions, den ostoppbara skapelsen visar ett band som hittat ett sound att bemästra på en stundtals löjligt hög och karaktäristisk nivå.

Theo Verney – Mountain Rose
Brightonartisten Theo Verney fortsätter att gå steg bort från den trashrock som tidigare var synonymt med namnet mot en mycket mer melodisk men lika energirik riktning. Mountain Rose hämtad från en kommande EP är beviset på att Theo tillslut hittat helt rätt och lovar att något mycket större är att vänta.

Wolf Alice – Giant Peach
Londonbandet Wolf Alice har under de senaste två åren byggt upp sig ett stort namn på musikhimlen. Efter två EP:s och redan tre Sverigebesök är det så dags för ett av indievärldens absolut största framtidsnamn att ÄNTLIGEN annonsera debutalbum. Den 22 juni släpps My Love Is Cool och nya singeln Giant Peach följer med det efterlängtade beskedet. Ännu en urstark prestation som gör att det inte går att göra annat än att räkna dagarna till fullängdaren.

Black Honey – Madonna
En av fjolårets andra hälfts mest omtalade nykomlingar gick under namnet Black Honey. Det då hemlighetsfulla Brightonbandet lyckades med sina beroendeframkallande refränger och Wolf Alice-osande grunge-pop få stor uppmärksamhet i såväl etablerad musikpress som bloggar. Nya spåret Madonna låter som det Black Honey vi lärt känna och som knockat oss från första stund, lett av Izzy B Phillips starka stämma och träffsäkra gitarrslingor fortsätter man att rättfärdiga hypen.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s