Artikel / Nyheter

#thankszane

Zane Lowe
Ikväll gör en av moderns tids viktigaste musikpersonligheter och röster, Zane Lowe, sitt sista framträdande på BBC Radio 1. Efter att ha tagit över den prestigefyllda 19-21-sloten från Steven Lamacq för tolv år sedan är det dags för den prisbelönte DJ:n att gå vidare till Apple och torsdagen den 5 mars 2015 är slutet på en era.

Genom att ha lyft upp oändligt många nya band och gett såväl alternativ som mer kommersiell musik sin kärlek och tid är Lowe onekligen en av de mest inflytelserika personerna inom musik det senaste decenniet. Bara en sådan sak som att han genom sina aldrig slutande låtpremiärer är den mest omnämnda personen på den här sidan säger trots allt en del.

På måndag tar Annie Mac över tiden på den brittiska radiokanalen men innan dess har en imponerande skara visat sin tacksamhet för vad Zane Lowe gjort för musiken i över tio år. På hashtagen #thankszane syns bland annat CHVRCHES, The National, Jamie T, Foals, Red Hot Chili Peppers, Mark Ronson, Bombay Bicycle Club, Peace, Professor Green, London Grammar, alt-J, Snow Patrol, Enter Shikari, Kasabian och Jake Bugg. En namnlista som visar på vad Zane Lowe gjort för musik på ett väldigt brett plan genom sitt radioprogram under vardagskvällarna och det är nog få av de nu aktuella europeiska akterna som inte har någon sorts relation till 41-åringen. För att inte glömma de oförglömliga intervjuerna med Kanye West.

Kl 20.00 svensk tid sänder nyazeeländaren sitt sista program och det går att höra här. Tack för musiken.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s