Artikel / Lyssna / Nyheter / Veckans bästa låtar

Veckans bästa låtar

v10

Här är, utan inbörders ordning, de fem låtar du borde höra från årets tionde vecka.

Courtney Barnett – Depreston
Courtney Barnetts debutalbum släpps den 23 mars och är en av musikvärldens mest efterlängtade släpp. Med sina briljanta mångfacetterade texter har den australiensiska sångerskan charmat en hel värld och det nya alstret Depreston tyder inte på att den erövringen kommer att avta. Karaktäristiska texter och kalla slackertoner levereras på ett sätt som ingen annan kan göra bättre än just Barnett och redan från första ton går det att höra vem som ligger bakom skapelsen. Courtney Barnett är en av världens just nu starkast lysande stjärnor och det är bara att njuta.

The Magic Gang – No Fun
Brightonbandet The Magic Gang är ett av många högljudda band som just nu stormar de brittiska scenerna. Till senaste alstret No Fun har man samarbetat med Andy Savours som producerade My Bloody Valentines senaste album. Och visst går det ana ett visst shoegaze-aktigt filter över det lovande bandet som står för sin bästa låt hittills.

Jimmy Whispers – Keeping Me High
Chicagoakten Jimmy Whispers släpper den 24 mars sitt debutalbum, och av vad vi bjudits på hittills är det en unik skapelse vi har att vänta. Keeping Me High är ännu en intressant poplåt driven av orgel och Whispers unika sångröst. Ett på ytan något udda stycke men ack så oemotståndlig.

Toro Y Moi – Buffalo 
Chaz Bundick, främst känd för projektet Toro Y Moi, är en av vår tids mest produktiva och talangfulla musiker. Den 6 april släpper han sitt femte album sedan 2010 och genom förstasingeln Empty Nestors kunde en ny direktion tydas. Buffalo är den andra singeln tagen från What For? och bekräftar aningarna men är en låt som går mycket mer mot 70-tals pop än de 60-tals psykedeliska tendenserna sin föregångare tydde på. Det fortsätter dock att låta lika fantastiskt och förväntningarna är numera enorma på vad den gode Bundick har att erbjuda denna gång.

Joanna Gruesome – Honestly Do Yr Worst
Den 11 maj släpper Walesbandet Joanna Gruesome uppföljaren till 2013 års kritikerrosade debutalbum. Ledsingeln från Peanut Butter går under namnet Honestly Do Yr Worst och är allt vad en låt under två minuter kan önskas vara. En rivig uppriktig låt där inte minst sångerskan Alanna McArdle visar upp vilken kapacitet och bredd hennes röst besitter.

 

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s