Artikel / Lyssna / Nyheter

LYSSNA: Tame Impala – Let It HappenFå band har varit lika hyllade och inflytelserika som Tame Impala under de senaste fem åren. Med sitt senaste album Lonerism skapade man en redan klassisk skiva och under den gångna vintern började det pratas om att ett tredje album var att vänta från det psykedeliska bandet lett av den geniala Kevin Parker.

Och så från ingenstans under tisdagskvällen smällde det rejält från Perthhållet när bandet släppte nytt material i form av låten Let It Happen. Den egna hemsidan kraschade efter endast några minuter och är fortfarande något instabil, men låten går att höra problemfritt via Pitchfork. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge och Tame Impala är även 2015 något av det bästa 10-talet bjudit oss på. Låten går nu även att ladda ner gratis här.

Precis som utlovat går bandet mot ett något mer elektroniskt håll men fortsätter att låta så bra som ingen nuvarande akt bemästrar psykedelisk musik och fortsätter att utforska ny mark. Det är en episk nästan åtta minuter lång skapelse som kommer agera öppningsspår på bandets tredje platta, och med den öppningen går det inte annat än att ha rejäla förväntningar på det hyllade bandet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s