Artikel / Lyssna / Nyheter / Veckans bästa låtar

Veckans bästa låtar

v11
Här är, utan inbörders ordning, de fem låtar du borde höra från årets elfte vecka.

Tame Impala – Let It Happen
Tame Impala släppte under veckan sitt första nya material sedan 2012 års superhyllade Lonerism i form av singeln Let It Happen. Precis som utlovat går bandet mot ett något mer elektroniskt håll men fortsätter att låta så bra som ingen nuvarande akt bemästrar psykedelisk musik och fortsätter att utforska ny mark. Det är en episk nästan åtta minuter lång skapelse som kommer agera öppningsspår på bandets tredje platta, och med den öppningen går det inte annat än att ha rejäla förväntningar på det hyllade bandet.

Saigon – C’est La Vie
Stockholmkvintetten Saigons släpper debutalbumet New World Outro den 18 mars. C’est La Vie är namnet på bandets senaste singel som gör det värt att ringa in släppet som ett av de mest spännande att ta del av på hemmaplan under våren. Det knappt fem minuter långa spåret sätter en i trans från första början genom att blanda såväl nytt som gammalt. Saigon låter på den senaste skapelsen som allt men samtidigt inte som något vi hört tidigare. Vad som är desto tydligare är att C’est La Vie är ett oemotståndligt spår och att allt vi behöver göra är att dansa.

Shura – 2Shy
Brittiska framtidslöftet Shura fortsätter att storma fram mot poptoppen. Den senaste given 2Shy är en något mer avskalad låt från sångerskan där texten får stå i absoluta centrum ackompanjerad av den popiga R&B som det bara skriker hitpotential om. 2Shy är inget annat än en monumental poplåt och det finns få i den kretsen som gör det bättre än Shura just nu.

Young Fathers – Shame
Den 6 april släpper fjolårets Mercury Prize-vinnare Young Fathers andra albumet White Men Are Black Men Too. Första singeln gick under namnet Rain Or Shine och är en av årets hittills bästa låtar, den tydde på en något mer poppig direktion från den alternativa hip hop-trion. Mörkret återfanns dock men på nya singeln Shame är det en betydligt mer positiv ljudbild vi möts av och det fortsätter att låta fantastiskt lovande från uppföljaren till fjolårets hyllade album.

Girlpool – Ideal World
Amerikanska duon Girlpool gav under veckan efterlängtade detaljer kring debutalbumet som släpps den 2 juni via Wichita Recordings. I samband med detta delade man också med sig av singeln Ideal World, en låt som i karaktäristisk stil finner sin fyllnad i det extremt avskalade och simpla.

Advertisements

One thought on “Veckans bästa låtar

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s