Artikel / Lyssna / Nyheter / Veckans bästa låtar

Veckans bästa låtar

v13
Här är, utan inbörders ordning, de fem låtar du borde höra från årets trettonde vecka.

Jamie xx – Loud Places (feat. Romy) 
Årets trettonde vecka tillhörde på många sätt Jamie Smith, mer känd som Jamie xx. Extremt efterlängtade albumdetaljer ´ följdes upp av två nya låtar och en BBC essential mix med Four Tet på det under fredagsnatten. Loud Places är namn på en av nya singlarna där Jamie gästas av The xx-kollegan Romy, resultatet är den talangfulle producentens kanske största låt hittills med en känsla som är redo att storma sommarens festivalfält. Soloalbumet In Coulour släpps den första juni via Young Turks och det är inte en dag för tidigt.

Tei Shi – Go Slow
Den 14 april släpper Tei Shi sin andra EP Verde och efter den enormt lovande förstasingeln Bassically återvänder New York-sångerskan med nya alstret Go Slow. Ett spår som fortsätter att bygga på det anseende Tei Shi byggt upp under senare tid genom distinkt bas och lena synthar.

Toro Y Moi – Run Baby Run
Chaz Bundick fortsätter att rada upp nya låtar från kommande albumet What For?, ute 6 april via Carpark Records. Run Baby Run är ytterligare ett nostalgiskt alster där Toro Y Moi tagit upp gitarren istället för datorn och levererat ännu ett 70-talsosande spår att promenera i solen till.

Torres – Sprinter
Sprinter är titelspåret från Torres kommande uppföljare till 2013 års hyllade debutalbum. Precis som ledsingeln Strange Hellos är det en ostoppbar kraft som återfinns i de råa minuterna Mackenzie Scott ger ifrån sig i självaste PJ Harvey-styrka.

Mas Ysa – Look Up
Thomas Arsenault gör under namnet Mas Ysa experimentell elektronisk folkmusik, Look Up är första nya materialet sedan fjolårets mycket uppmärksammade EP Worth. Det drygt fem minuter långa spåret bygger på och utforskar de intentionerna som fanns på debuten ytterligare och når extremt höga nivåer där den frustrerade rösten gifter sig väl med den varma produktionen.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s