Artikel / FVI Introducerar / Lyssna / Nyheter

#56: opsigon

opsigonDet svenska vemodet är ett lika löst definierat som använt uttryck, inom svensk musik har den främst kommit att stämpla ikonvänliga gitarrband som i det kanske mest aktuella exemplet, Solen. I skuggan står dock en ny akt i form av den blygsamme opsigons lo-fiproduktioner.

Malmöbaserade Marcus har tidigare gjort musik till och från under namnet breakers at dawn och har under den senaste månaden släppt ifrån sig nya spår på svenska under namnet opsigon. Låttitlar som saker som inte finns, mer av inget rinner ut och den jag är vilse hintar vad som är att vänta och genom sitt enorma allvar och den nästan likgiltiga stämman tränger fram genom den stämningsfulla kompositionen.

Under fjolåret seglade Pennsylvaniaartisten Alex G upp som en ny undergroundikon och jämförelserna drogs enigt till legenden Elliott Smith. Det är något som till viss mån är applicerbart även på opsigons introducerande sköra, vackra spår. Opsigon kommer aldrig stå högst upp på berget och ropa men samtidigt är det i skuggan bakom bergen han gör sig som allra bäst och just nu tillför något saknat till det svenska musiklandskapet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s