Konserter / Recensioner

Marika Hackman på Kägelbanan

marika hackman live

Marika Hackman, 23-åringen med hyllade debutalbumet We Slept At Last nyligen utgivet och snuspremiären precis gjord, är helt ensam på Kägelbanans scen den här kvällen. Och fyller den med bravur. (Mer om snuspremiären i vår kommande intervju.)

På den här turnén har Marika lämnat bandet hemma, och framför låtarna “som dom är skrivna med gitarren på sängkanten”, något som passar Kägelbanans lilla lokal alldeles utmärkt. Det blir en väldigt intim och intensiv spelning där Marika hela tiden har total närvaro, vilket gör att hon enkelt behåller alla i publikens fullständiga fokus konserten igenom. Det är kanske 100 personer i publiken, vilket känns oförståeligt redan efter första låten, Retina Television.

Marika låter rösten och gitarren stå för i princip hela uttrycket, vilket gör att de mörka, personliga texterna lyfts fram och hon känns än mer självutlämnande på scen. Genom att inte heller välja några utstickande kläder, ha strålkastarna fast inställda på samma sätt och stå nästintill blickstilla blir det lätt att en börjar blunda och bara ta in hennes aviga men träffsäkra stämma så mycket en kan.

Med charmiga mellansnack, bland annat om hennes uppskattade snusupplevelse på intervjun, balanserar hon upp allt det allvarliga i låtarna på ett naturligt och skickligt sätt. Inte sällan är det bara sekunder mellan ett skratt och en mörk textrad om att skära av kroppsdelar.

Trots att hon har med sig fyra olika gitarrer blir det ibland en aning enformigt. Det finns trots allt inte obegränsat med möjligheter att skapa dynamik med en röst och en gitarr.

Hon avslutar med ett ensamt oplanerat extranummer där en på första raden som kunnat varenda textrad, lämpligt nog får står för låtönskningen av Bath is Black.

Betyg: 5/7

Setlist:
Retina Television
Cannibal
Deep Green
Next Year
Itchy Teeth
Monday Afternoon
Animal Fear
Claude´s girl
Ophelia
You Come Down
Plans
81 (Joanna Newsome cover)
Before I Sleep
Let Me In
Skin
Cinnamon

Bath is Black

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s