Artikel / Konserter / Recensioner

Vita Bergen på Trädgården

vita bergen live

Vita Bergen går från klarhet till klarhet som ett av Sveriges just nu mest spännande band. Det bevisar de även live. Igår när P3 bjöd in till gratis klubbkväll på Trädgården stod de för kvällens kanske mest explosiva spelning.

På ett unikt sätt lyckas Vita Bergen få musik som drar åt folk-hållet att kännas spännande och nyskapande. Med åtta personer på scenen varav majoriteten lite halvblygt ofta tittar ner i marken är det lätt att det känns osäkert och sömnigt. Så är inte här fallet. Istället förstärker detta fokuset på de två frontmännen, som också skriver alla låtar. De tar vara på strålkastarljuset och bjuder på en känslofylld uppvisning.

Det är tydligt att Vita Bergen verkligen älskar att spela live. I de mer tempostarka låtarnas klimax exploderar den som för stunden inte sjunger ut i en golvpukesmassaker av rang, och det syns i varje ansiktsuttryck att de ger precis allt på scen. Nya singeln Alexia varvas snyggt in trots sitt kanske lite avvikande sound mot den tidigare EP:n. Bäst ikväll är dock Disconnection, som kör över den något kötrötta publiken.Tyvärr är ljudkvalitén genomgående inte på topp, vilket hindrar bandet från att helt skapa den mäktiga ljudbild de räknat med.

Betyg: 5/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s