Artikel / Konserter / Nyheter / Recensioner

The War on Drugs på Arena

11716003_10207075197018888_402781804_n

Den första riktiga nattspelningen på festivalområdet stod Philadelphiabandet The War on Drugs för. Arenas tält var välfyllt och temperaturen hade äntligen smugit sig ner under 20-gradersstrecket nu när solen gått ner. Perfekta förutsättningar för att låta sig vaggas vidare ut i natten av gitarrstämmor som aldrig tycks ta slut.

Sist vi såg dessa långhåriga reverbälskare i ett tält på Bråvalla lyckades de inte nå ut och ta in publiken i deras värld. Ljudet gjorde inte bandet rättvisa och spelningen blev till slut långtråkig. Kanske är dansk publik så mycket bättre, eller Arenas PA-system så mycket bättre, men oavsett vad så är det en helt annan upplevelse denna gång.

Med långa uppbyggnader där instrument efter instrument plockas in efterhand under låtens gång byggs enorma ljudbilder upp. När det känns omöjligt att lyfta ytterligare läggs en ny gitarröverstämma till och tar det hela till nästa nivå. När sedan refrängen går över i ett känslofyllt distat delaysolo känns det som att frontmannen Adam Granduciel kan läsa ens tankar och precis veta vad jag för stunden vill ha.

Allsången är ofta påtaglig och hits som Under The Pressure och Red Eyes möts av massiva applåder och busvisslingar. Ljusshowen är perfekt anpassad med många, ständigt färgskiftande strålkastare som lagom långsamt sveper fram och tillbaka över scenen. Publiken gungar leende med behåller sedan alla intryck när folkmassan dansar vidare ut i campingnatten.

Betyg: 6/7

 

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s